Infantino kiitis MMi paisumist: jalgpali ei piirdu vaid Euroopa ja Lõuna-Ameerikaga

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianni Infantino.
Gianni Infantino. Foto: ENNIO LEANZA/AP

Täna otsustati ametlikult, et jalgpalli MMil suurendatakse alates 2026. aastast riikide arvu 32-lt 48-le. Rahvusvahelise jalgpalliliidu president Gianni Infantino selgitas otsusele järgnenud pressikonverentsil, miks rohkelt pahameelt tekitanud samm ette võeti.

«Me elame 21. sajandil ja MM-finaalturniir tuleb selle maailmaga vastavusse viia. Jalgpall ei piirdu vaid Euroopa ja Lõuna-Ameerikaga. See on meie tulevik - jalgpallist saab ülemaailmne nähtus,» sõnas Infantino.

«Jalgpallipalavik, mis tekib MMile pääsenud riikides, on parim turundusnipp, mis üldse saab olla. Jalgpalli promomine riikides, kust oli varem äärmiselt raske MMile pääseda, oli meie mõtetes esikohal,» lisas ta.

Uue formaadi järgi moodustatakse 48st koondisest 16 kolmeliikmelist gruppi, kust edasi 32 parema hulka pääsevad alagruppide kaks esimest. Seejärel algavad kohamängud. Infantino sõnul pole veel päris ametlik, millisesse maailmajakku kõige enam lisakohti tuleb. Samuti pole selge, kas lisaaeg jääb mängudesse alles või minnakse viigilise tulemuse korral kohe penaltiseeriani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles