Karm reegel keelab Kalevil Audentesest mängijaid võtta

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ron-Arnar Pehka.
Ron-Arnar Pehka. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kalev/Cramo korvpallimeeskond on pärast kahe pingipoisi Silver Jurno ja Aleksandr Gavrilovi lahkumist ning Vitali Ljutitši ja Martin Dorbeku jalavigastusi keerulises seisus. Treeningutel saab pingutada vaid üheksa meest. Seega vajaks Kalev hädasti juurde vähemalt ühte pallurit – eeldatavalt eestlast, sest meeskonda kummitab ka Ühisliiga reegel kuuest kodumaisest pallurist. Sobiliku mängija leiaks vaid Audentesest, kuid sealt ühelegi päris meeskonnale mängijaid ei anta. 

Kalevi peatreener Alar Varrak uuris Audentesest mängija hankimise võimalusi sealse treeneri Indrek Visnapuu ja korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi käest, kuid sai vastuseks kindla ei. Põhjuseks tuuakse reegel, mis ei luba Audenteses õppimise ajal noorel korvpalluril klubi vahetada.

Mõistagi pole tegemist Audentese spordikooli seadusega, vaid korvpalliliidu enda kitsendusega. «Kui alustasime Audentese meeskonna arendamist, olime nullpunktis – noortel oli lubatud samaaegselt osaleda ka koduklubi treeningutel ning nii tekkis olukord, kus Audentese enda treeningule poisse ei jätkunud,» selgitas korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi. «Seepärast võtsimegi vastu reegli, et õpingute ajal ei tohi klubi vahetada. Kui keegi tõesti soovib minna teise meeskonda, siis peab ta Audentese koolist lahkuma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles