Crvena zvezda murdis Euroliiga finalisti, Koponen ei suutnud Barcelonat päästa

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgradi Crvena Zvezda tsenter Ognjen Kuzmic (vasakul).
Belgradi Crvena Zvezda tsenter Ognjen Kuzmic (vasakul). Foto: DARKO VOJINOVIC/AP

Korvpalli Euroliigas sai väärtusliku võidu Belgradi Crvena zvezda, kui kodusaalis alistati 75:73 eelmise hooaja finalist Istanbuli Fenerbahce.

Serbia meeskonna võiduviske tabas 14 sekundit enne lõppu ameeriklane Charles Jenkins, Fenerbahce viimase rünnaku peatas aga tsenter Ognjen Kuzmic, kes blokeeris Ekpe Udoh' ürituse. Kuni selle hetkeni oli Udoh kahepunktiviskeid tabanud seitsmest seitse!

Crvena zvezda kasuks viskas Kuzmic 21 punkti ja võttis 8 lauapalli, Jenkinsi arvele jäi 14 silma. Fenerbahce resultatiivseimad olid Udoh ja Luigi Datome 16 punktiga.

Fenerbahce on nüüd võitnud 10 mängu ja kaotanud 7, Crvena zvezdal on 9 võitu ja 8 kaotust.

Sel hooajal kahvatult mängiv Barcelona jäi kodusaalis 67:69 alla Pireuse Olympiacosele. Kreeka klubile tõid võidu Vangelis Mantzarise kaks tabavat vabaviset, kui mängu lõpuni oli jäänud seitse sekundit. Barcelonal oli võimalus mäng lisaajale viia, aga Tyrese Rice'i viimase sekundi kahepunktivise ei tabanud.

Võitjatele tõi Georgios Printezis 16 punkti, Barcelona resultatiivseimaks tõusis soomlane Petteri Koponen samuti 16 punktiga.

Olympiacos tõusis põhiturniiril 12 võidu ja 5 kaotuse peale, mis annab neile praeguse seisuga Moskva CSKA (12-4) järel teise koha. Barcelona kontos on 7 võitu ja 10 kaotust.

Vaata kogu turniiritabelit SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles