Video: Venemaa ja Tšehhi tüdrukud korraldasid jäähoki MMil vihase löömingu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi U18 tüdrukute jäähokikoondis.
Tšehhi U18 tüdrukute jäähokikoondis. Foto: Česká hokejová reprezentace / Facebook

Jäähoki on jõuline mäng isegi siis, kui seda mängivad tüdrukud. Fakti tõestuseks korraldasid Venemaa ja Tšehhi naiskonnad U18-vanuseklassi MMi veerandfinaalis löömingu, mis tegi teatud mõttes silmad ette isegi NHLi professionaalsetele mängumeestele.

Tunded keesid kõigepealt üle viimasel kolmandikajal, kui venelanna Oksana Bratištševa sõitis sinisel joonel jõhkralt sisse tšehhitarile Klara Hymlarovale, vahendab Ilta-Sanomat. Kodunaiskonna kapten jäi tükiks ajaks jääle lebama ega suutnudki lõpuks omal jalal väljakult lahkuda. Kohtunikud saatsid Bratištševa mängust ära, kuid probleemid sellega ei lõppenud.

Tšehhitarid vastasid samuti aina jõulisema mänguga, kuid olukord läks käest ära siis, kui lõpusireenini oli jäänud alla pooleteise minuti ning Venemaa juhtis 2:0. Tšehhi vahetas väravavahi lisaväljakumängija vastu ning jahtis tabamust, kui värava ees läks löömaks. Rüseluse tulemusel andis Venemaa naiskonna kapten Nina Pironkova Natalie Mlynkovale otsesõnu öeldes vastu kõrvu.

Tšehhitarid asusid otsemaid Pironkovat selle eest karistama ning kõige aktiivsemalt tegi seda Krisyna Kaltaunkova. Lõpuks õnnestus kohtunikel kaklejad lahutada, kuid Tšehhi peatreener Jan Fidrmuc oli pärast mängu nende tegutsemise suhtes väga kriitiline. «Kohtunike tase polnud sellise mängu vilistamiseks lihtsalt piisav. Venelannad mängisid jõuliselt, aga rikkusid sageli ka reegleid – meie tüdrukuid hakiti algusest peale hokikepiga,» sõnas Fidrmuc väljaandele Dnes.

Venemaa võitis küll 2:0 ja pääses poolfinaali, kus kohtub USAga, ent peab seal hakkama saama ilma Pironkova ja Bratištševata, kes said mõlemad ühemängulise karistuse. Tšehhi mängib Soomega viiendale-kuuendale kohale.

Kirjeldatud sündmused algavad esimesel videol 2:04.50 paiku, kui Bratištševa teeb jõuvõtte Hymlarovale. Teisel videol on näha lõpuminutitel värava all toimunud lööming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles