Venemaa suusaäss vilistas dopingureeglitele ja võistles keelust hoolimata

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Võlegžanin.
Maksim Võlegžanin. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Sotši taliolümpiamängudel kolm hõbemedalit võitnud Venemaa tippsuusatajale Maksim Võlegžaninile määrati eelmisel kuul Rahvusvahelise Suusaliidu FISi poolt ajutine võistluskeeld, kuna süüdistuste kohaselt oli ta üks 12 murdmaasuusatajast, kelle dopinguproove oli vahetatud.

Kuigi Võlegžaninile määrati võistluskeeld, siis on ta kodumaal jätkuvalt võistelnud. Sel kuul on ta osalenud kahel Venemaa Suusaliidu poolt korraldatud jõuproovil, kirjutab AP.

FIS on nüüd teada andnud, et keelust üle astumine tähendab, et Võlegžanini võistluskeeldu võidakse nüüd seetõttu pikendada.

«FIS on ühenduses Venemaa Suusaliiduga, et teha selgeks reeglid ja kontrollida nende jälgimist,» teatas FISi pressiesindaja Jenny Wiedeke. «Kui sportlane ei austa reegleid, siis võib karistus pikeneda.»

Võlegžanin tunnistas juhtunu järel, et tema arvates pidi võistluskeeld kehtima ainult rahvusvahelistel jõuproovidel. Suusaäss ise on dopingu tarvitamist eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles