Uskumatu: tiitlikaitsja Djokovic kaotas Austraalia lahtiste teises ringis keskpärasele usbekile (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: PAUL CROCK/AFP

Tennise Austraalia lahtistel meistrivõistlustel koguni kuuel korral võitjaks tulnud serblane Novak Djokovic langes sel korral välja juba teises ringis, kui ta jäi viies setis 6:7(8), 7:5, 6:2, 6:7(5), 4:6 alla Usbekistani tennistile Denis Istominile. Kohtumine kestis lausa 4 tundi ja 54 minutit.

Kui kauaaegne maailma esireket ja tiitlikaitsja Djokovic on praegu maailma edetabelis teisel kohal, siis vabapääsmega Austraalia lahtistele pääsenud Istomin on alles 117. positsioonil.

Djokovici jaoks oli see viimase seitsme aasta jooksul alles teine kord, kui ta on alla jäänud mängijale, kes asub maailma edetabelis esisajast väljaspool. Viimati juhtus see 2016. aastal Rio olümpiamängude esimeses ringis, kui ta kaotas lõpuks hõbeda võitnud argentiinlasele Juan Martin del Potrole, kellel on Istominiga võrreldes hoopis enam saavutusi.

30-aastane Istomin oli seni parimas hoos 2012. aastal, kui ta kerkis maailma edetabelis 33. positsioonile. Suure slämmi turniiridel on ta seni jõudnud kahel korral neljandasse ringi: esmalt 2012. aastal Wimbledonis ja seejärel 2013. aastal USA lahtistel meistrivõistlustel.

Denis Istomin. Foto: AARON FAVILA/AP/Scanpix
Denis Istomin. Foto: AARON FAVILA/AP/Scanpix Foto: AARON FAVILA/AP

«Mängisin täna nii hästi ja üllatasin iseennastki! Aitäh publikule, kes mind toetas. Mul oli alates kolmandast setist jalg krampis, ma ei tea, kuidas suutsin vastu pidada. See on mu karjääri suurim võit ja tähendab minu jaoks väga palju. Nüüd tean, et suudan tippudega võrdselt heidelda ja nendega samal tasemel mängida,» ütles Istomin pärast kohtumist lühiintervjuus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles