Djokovic sai tunda midagi, mida polnud ammu kogenud

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic mängus Denis Istjomininiga.
Novak Djokovic mängus Denis Istjomininiga. Foto: JASON REED/Reuters/Scanpix

TENNIS. Novak Djokovic läks Austraalia lahtistele meistrivõistlustele mõttega kaitsta tiitlit ja tulla seeläbi aasta esimese suure slämmi turniiri seitsmekordseks meistriks. See on saavutus, millega ükski mees pole hakkama saanud. Ent teises ringis kohtus maailma edetabelis teist kohta hoidev serblane wild card’iga mängima pääsenud usbekk Denis Istjominiga (ATP 117.), kes sai ligi viis tundi kestnud maratonmatšis Djokovicist jagu 7:6(8), 5:7, 2:6, 7:6(5), 6:4. Ilusa saavutuse asemel sai Djokovic kogeda midagi, mida pole ammu kogenud.

«See on ebareaalne. Ma ei võinud isegi mõelda, et suudan Djokovici vastu viis setti vastu pidada, nii vaimselt kui füüsiliselt. Nii et mul läks täna hästi,» kommenteeris võidumees oma saavutust. «Maailma teise reketi alistamine tähendab mulle väga palju. See oli mu elu suurim võit!»

30-aastase Istjomini karjääri parim edetabelikoht on olnud 2012. aastal 33. Eelmisel aastal kukkus ta esisajast välja. Tema karjäär pidi peaaegu pooleli jääma, kui ta murdis 2001. aastal autoavariis jalaluu ning pidi seetõttu kolm kuud haiglas veetma. Tennise juurde naasis ta alles kaks aastat hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles