Varssavi meeskond Pupartit ja Tähte pidurdada ei suutnud

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Pupart (nr 3) ja Robert Täht.
Keith Pupart (nr 3) ja Robert Täht. Foto: Lubini Cuprum

Eesti võrkpallikoondislaste Keith Puparti ja Robert Tähe koduklubi Lubini Cuprum saavutas Poola Plusligas kindla võidu ja tõusis turniiritabelis kaks kohta neljandaks. Mõlemad eestlased olid eriti hoos rünnakul. 

Turniiritabelis enne eilset kuuendal kohal paiknenud Gheorghe Cretu juhendatav Lubini meeskond soovis võõsil peetud vastasseisus kümnenda meeskonna Varssavi Polütehnikumi vastu kolme võidupunkti, et jätkata võitlust põhiturniiri neljanda koha ehk poolfinaalpääsme eest. Kui põhiturniiri avaringis pidi Cuprum Varssavi esinduse võitmiseks vaeva nägema neli geimi, siis eilne võit tuli isegi kergemalt - kolmegeimilises kohtumises olid külalised 3:0 (15, 21, 19) resultaadiga paremad, kirjutas volley.ee.

Kui eelmises voorus näitas hooaja kõrgeimat 75-protsendilist rünnakuefektiivsust Robert Täht, siis eile püstitas oma hooaja tippmargi Keith Pupart, kes realiseeris kümnest rünnakust koguni seitse. Seega kujunes Puparti efektiivsuseks 70%, ületades selgelt eelmise parima tulemuse 56%. Eestlase arvele märgiti ka kaks blokipunkti, kusjuures rünnakul, pallingul ega pallingu vastuvõtul Pupart kordagi ei eksinud.

Muljetavaldava esituse tegi rünnakul ka Robert Täht, kes lõi 18-st tõstest punktiks 12 (67%), lisaks panustas Täht võitu ühe pallinguässa. Taaskord kandsid eestlased suurt koormust pallingu vastuvõtul, kui kaks kolmandikku vastasmeeskonna pallingutest olid suunatud meie mängijatele. Täht võttis 45-st võõrustajate pallingust vastu 16, näidates 25-protsendilist täpsust. Puparti samad näitajad olid 14 ja 43%.

18 vooruga 37 punkti saavutanud Cuprum tõusis turniiritabelis kuuendalt kohalt neljandaks, kuid kuna lähimatel jälitajatel Jastrzebski Wegielil ja Olsztyni Indykpolil on 18. vooru mäng veel pidamata, võib eestlaste koduklubi tagasi kuuendaks langeda.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles