Punktikatsed segavad autoralli MM-sarjas sel aastal varasemast rohkem kaarte

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville kihutamas Monte Carlo teedel.
Thierry Neuville kihutamas Monte Carlo teedel. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP/SCANPIX

Autoralli MM-sarjas muudeti tänavuseks hooajaks veidike punktisüsteemi. Kui üldarvestuses saab endiselt esikümme täpselt samamoodi «tasustatud» nagu varasemalt, siis muudatus leidis aset punktikatset silmas pidades.

Varasemalt said punktikatsel MMi üldarvestusse punkte juurde esimesed kolm meest, siis nüüd tõusis see arv viieni ning suurenes ka välja jagatavate silmade arv.

Varasemalt oli punktikatse võitjale ette nähtud 3, teisele 2 ja kolmandale 1 punkt. Nüüd teenib võitja 5, teine 4, kolmas 3, neljas 2 ja viies 1 silma.

Selline muudatus annab aga palju rohkem põhjust pingutamiseks meestele, kes on rallil eelnevalt eksinud või mõnel muul põhjusel kõvasti aega kaotanud.

Veel laupäeval Monte Carlo rallil liidrikohta hoidnud, kuid eilsel viimasel katsel kõvasti aega kaotanud Thierry Neuville tuli täna uuesti rajale ja võttis nendest oludest sisuliselt maksimumi, mis üldist tiitliheitlust silmas pidades on ülimalt oluline.

Neuville teenis ralli kokkuvõttes alles 15. koha, kuid punktikatse võidu eest teenis ta üldarvestusse ikkagi 5 silma. Nagu Monte Carlo ralli näitas, siis keerulistes oludes olidki valmis riskima mehed, kellel oli vähem kaotada.

Punktikatse võitis üldarvestuse 15. positsioonil lõpetanud Neuville. 4 lisapunkti teenis ralli 8. kohal lõpetanud Stephane Lefebvre. Tänu lisakatsele sai 3 MM-punkti kirja ka üldises pingereas alles 16. olnud Juho Hänninen. Viimase katse eest teenisid lisapunkte veel Elfyn Evans (2 silma) ning Dani Sordo (1 silm) ehk kokkuvõtte esikolmik jäi seekord lisapunktidest ilma.

MM-sarja üldseis Monte Carlo ralli järel:

1. Sebastien Ogier 25 punkti

2. Jari-Matti Latvala 18

3. Ott Tänak 15

4. Dani Sordo 13

5. Craig Breen 10

6. Elfyn Evans 10

7. Andreas Mikkelsen 6

8. Stephane Lefebvre 6

9. Thierry Neuville 5

10. Jan Kopecky 4

11. Juho Hänninen 3

12. Bryan Bouffier 1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles