Kohtunikku tõuganud Wenger vabandas: oleksin pidanud suu kinni hoidma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsene Wenger ja neljas kohtunik Anthony Taylor klaarivad erimeelsusi.
Arsene Wenger ja neljas kohtunik Anthony Taylor klaarivad erimeelsusi. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Londoni Arsenali ja Burnley eilne kõrgliigakohtumine sai pöörase lõpu, kui Burnleyle anti lisaminutitel penalti, ent kaheksandal (!) lisaminutil suutis Arsenal omakorda Alexis Sanchezi 11 meetri karistuslöögist värava lüüa ja võidu ikkagi koju jätta.

Lõpuminutitel läks kohtunike otsuste tõttu endast välja ka Arsenali peatreener Arsene Wenger, kelle väljakukohtunik Jon Moss platsi äärest minema saatis. Wenger ei soovinud lahkuda ning kui neljas kohtunik Anthony Taylor üritas teda mängijate tunneli sissepääsust kaugemale juhatada, lükkas Wenger pahaselt Taylori käe minema.

Rahunenuna tunnistas prantslane siiski aumehena, et käitus valesti. «Oleksin pidanud suu kinni hoidma. Vabandan, et seda ei teinud. Ma ei käitunud pahatahtlikult ja säilitasin enesekontrolli ning ütlesin vaid midagi sellist, mida võib jalgpallis igapäevaselt kuulda,» selgitas Wenger. «Üheksal juhul kümnest ei saadeta sind selle peale kuskile. Aga siiski oleksin pidanud lihtsalt vait olema.»

Inglismaa jalgpalliliit esitas Wengerile täna ka ametliku süüdistuse. «Wenger kasutas neljanda kohtuniku suunas solvavaid väljendeid. Samuti sattus ta kohtunikuga füüsilisse kontakti,» kirjutati avalduses.

Wengerit ootab nüüd ilmselt ees juhendamiskeeld. Tõenäoliselt karistatakse teda siiski vaid ühemängulise küljejoone taga viibimise keeluga, mis omab Inglismaal pigem sümboolset tähendust, sest enne mängu ja poolajal võib treener isegi sellise karistuse kohaselt riietusruumis meeskonna juures viibida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles