Valentino Rossi: tahan Dakaril osaleda, aga tsikliga on see liiga ohtlik

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi 2008. aasta Walesi rallil.
Valentino Rossi 2008. aasta Walesi rallil. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS

Motoringraja seitsmekordne maailmameister Valentino Rossi on lähedal karjääri lõpetamisele ning avaldas, kus ta pärast MotoGP-sarja veel elu jooksul võistelda tahaks.

Rossi on motoringraja MM-sarjas tiirelnud juba 16 aastat. Seitsme MM-tiitli kõrval on tal ette näidata ka 88 etapivõitu. 37-aastane itaallane ei soovi aga karjääri lõpetades võidusõidumaailmast täitsa välja astuda.

«Minu üks suur eesmärk on Dakari ralli, kuid see saab väga-väga raske olema. Pean selleks hästi valmistuma. Kindlasti sõidaksin autoga, sest mootorrattal on see liiga ohtlik,» lausus Rossi. Lisaks kavatseb ta keskenduda Le Mansi 24 tunni võidusõidule. «Selle teen esimesena ära, sest tunnen end ringrajal paremini. Kui motoringrajaga lõpetan, siis on mul aega see ära teha.»

Rossi on teada-tuntud mootorispordisõber, kes on kätt proovinud erinevates võiduajamistes. 2000. aastate keskel testis ta Ferrari vormel-1 autosid, samuti on ta kolmel aastal osalenud mõnel autoralli MM-etapil. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles