Enesetapumõtetega endine noorte maailmameister suri 31-aastaselt

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitro Grabovski.
Dmitro Grabovski. Foto: twitter.com

2005. aastal maantee grupisõidus kuni 23-aastaste arvestuses maailmameistriks kroonitud ukrainlane Dmitro Grabovski suri 31-aastaselt südameataki tõttu.

Simferopolist pärit Grabovski tegi endale nime, kui Madridis U23 MM-il kulla pälvis. Samal aastal ja järgneval hooajal tuli ta Euroopa meistriks temposõidus. Läks aasta enne, kui ta profiklubisse jõudis. 2006. aasta lõpus pedaalis Grabovski stažöörina Quick-Step-Innergeticus, teenides kaheks järgmiseks hooajaks profilepingu. Aastatel 2009-2011 kuulus ta ISD tiimi koosseisu, kirjutas rattauudised.ee.

Seejärel Grabovski karjäär tipptasemel ka lõppes. 2010. aastal rääkis Grabovski avalikult oma alkoholiprobleemist. Esimestel profiaastatel kimbutas teda niivõrd suur masendus, et alkoholi liigtarvitades oli sportlane kahel korral lähedal enesetapule. Samas eitas ta narkootikumide tarvitamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles