Eesti taipoksija läheb laupäeval vastamisi maailmameistriga

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirkko Moisar
Mirkko Moisar Foto: Erakogu

Eesti taipoksija Mirkko Moisar läheb laupäevasel Fight Night'il vastamisi leedulasest maailmameistri Tadas Jonkusega. Moisare sõnul ootab teda ees karjääri tugevaim vastane ning raskeim matš.

«Hetkeseisuga olen jõudnud tippvormi, et pidada maha usutavasti mu senise karjääri raskeim matš,» sõnas Moisar.

Raskustaset näitab ka asjaolu, et leedulane on ringis käinud ligi 150 korda, eestlane on pidanud vaid 61 matši. Jonkust teatakse, kui head poksijat, kes töötab taipoksi ringis väga intensiivselt kätega, mis on tema suurimaks plussiks. Moisare tugevuseks peetakse vaimset poolt ja füüsilist valmisolekut.

«Minu plussiks on kindlasti psüühiline pool, ma olen alati valmis võitlema ning seda toetab mu jõulisus. Ma võin Jonkusele jääda alla tehnikas, aga jõu poolest ma temale alla ei jää, sest mu vorm on praegu suurepärane,» arvas Moisar.

Hooaja plaanidest rääkides jäi Team Moisare looja, kahekordne baltimaade meister ja WPKA organisatsiooni maailmameister napisõnaliseks, mainides ainult, et tahab ennast varsti jälle välismaale täiendama minna.

«Ma teen Eestis 10 kuud aastas trenni, ülejäänud ajast üritan ühe kuu viibida välismaal ennast täiendamas, senimaani olen olnud Inglismaal,Hispaanias, Hollandis ja Tais ning usutavasti lähen varsti Inglismaale tagasi, kuna seal on mul kvaliteetne võimalus ennast täiendada,» märkis veebruaris saareriigis käinud Moisar, kes seal kaotas napilt WMC ja WKA organisatsioonide maailmameistrile Andy Trasherile

Andrus Alas, Eesti esimese taipoksiklubi Royal Gym üks asutaja liikmetes: «Usun, et antud matši käigu määrab stiil eurotai, milles Tais treenimise ning võistlemise kogemusega on tugev eelis Moisarel. Mirkko on ehtne taipoksija, kes saab leedulase kiirete käte vastu oma heade põlvelöökidega klintšis, minu arvates sobib Jonkusele rohkem K-1 kontakt. Hoolimata leedulase heast vormist tuleb kindlasti tasavägine ja raske matš,»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles