Klavan vaatas pingilt, kuidas finaaliuks Liverpooli ees kinni löödi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Southamptoni ründaja Shane Longi võiduvärav viis Southamptoni kindlalt finaali.
Southamptoni ründaja Shane Longi võiduvärav viis Southamptoni kindlalt finaali. Foto: Martin Rickett/PA Wire/PA Images/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani tööandja Liverpool kaotas Inglismaa liigakarikasarja poolfinaali korduskohtumise Southamptonile 0:1. Ainsa värava lõi kohtumise esimesel lisaminutil kiirest vasturünnakust Shane Long. Kuna avamäng oli samuti lõppenud Southamptoni minimaalse paremusega, pääses Lõuna-Inglismaa klubi koondskooriga 2:0 Wembleyl peetavasse finaali.

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp tegi viimaste mängude kehvade tulemuste tõttu algkoosseisus muudatusi, mille ohvriks langes ka Klavan. Eestlane pidi mängu jälgima varumeeste pingilt, keskkaitses oli Dejan Lovreni paariliseks Joel Matip. Hooaja alguses heas hoos olnud Liverpool on kõikides sarjades võitnud viimasest seitsmest mängust vaid ühe, seejuures on kaks viimast kodumängu kaotatud.

Enne mängu:

Liverpool on kõigis sarjades viimasest kuuest mängust võitnud ainult ühe ning paraku ei ole ka Klavani esitused olnud keskkaitses kõige kindlamad. Nii võib Klopp täna platsile saata Joel Matipi, kes vedas pärast vigastuspausi vägikaigast Kameruni koondisega ja sai FIFA-lt mänguloa alles reedese päeva õhtutundidel.

Seetõttu ei pannud Klopp teda algkoosseisu ka laupäevases liigamängus Swanseaga, ent kuna Liverpool oskas kodus tabeli põhjas virelevatele waleslastele 2:3 kaotada, on Inglismaa meedia arvates täna oodata nii Matipi naasmist algrivistusse kui ka teisi suuri muutusi. Viimastest treeningutest on vigastuse tõttu kõrvale jäänud äärekaitsja Nathaniel Clyne ja äsja klubiga uue vägeva lepingu sõlminud Philippe Coutinho.

Kaks nädalat tagasi peetud avamängu võitis Southampton tänu Nathan Redmondi väravale 1:0. Tänane korduskohtumine algab Eesti aja järgi kell 22.00, algkoosseisud ja ühes sellega ka Klavani kaasalöömine selguvad umbes tund enne avavilet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles