Kardioloog noorsportlaste surmast: ülekoormus

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed üritavad pärast võidukorvi kokku varisenud Wes Leonardit elustada.
Inimesed üritavad pärast võidukorvi kokku varisenud Wes Leonardit elustada. Foto: SCANPIX

Kardioloog Dany Sayad nentis, et südameprobleemidest tingitud noorsportlaste surmasid esineb üha sagedamini.

«Ma arvan, et üks põhjusi on see, et noortel sportlastel lasub pinge olla ühe parem ja seetõttu pingutavad nad end kriitilise piirini,» sõnas doktor Sayad.

Sayadi sõnul peaksid noorsportlaste vanemad tihedamalt küsima, kuidas neil trennis läheb. Tihti on ohu märgid väiksed valud rindkeres, peavalud aga ka üleväsimus,» ütles Sayad, kelle sõnul võivad ohus olla ka need noored, kellel sümptomeid pole ja kellel suguvõsas sarnaseid probleeme pole esinenud. «Lihtne EKG võib anda väga palju informatsiooni ja välja selgitada, kas noorukil on probleemid südamega või mitte.»

Laupäeval peetud kohtumise ajal kukkus kokku Colorados asuva Fort Collinsi keskkooli rägbimeeskonna kapten Matthew Hammerdorfer, kes hiljem suri. Kaks päeva varem leidis aset tragöödia Michigani osariigi keskkoolide korvpallimatšil, kus Fennville’i parim mängija Wes Leonard suri pärast võidukorvi viskamist. Mõlema surma põhjuseks toodi südameprobleemid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles