Valus löök Kalev/Cramole: Gregor Arbet läheb taas operatsioonile

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Arbet neljapäevases mängus Permi Parmaga, kus ta vigastada sai.
Gregor Arbet neljapäevases mängus Permi Parmaga, kus ta vigastada sai. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Klubihooaega nn. sportlase songa operatsiooni tõttu hiljem alustanud Kalev/Cramo korvpalliklubi kapten Gregor Arbet läheb taas lõikusele. Eile vigastas ta Ühisliiga mängus Permi Parmaga süütus olukorras vastu vasakut põlve ja tegi viga meniskile.

«Täna tehtud uuringute põhjal vajab meniskit vigastanud Arbet operatsiooni, mis tehakse talle juba esmaspäeval. Arstide sõnul ootab mängijat ees vähemalt kuuajaline võistluspaus,» kirjutas Kalev/Cramo Facebooki leht.

Kalevi peatreeneri Alar Varraku sõnul on reaalsem, et 33-aastase Arbeti vigastuspaus kestab lausa kuus nädalat ja seega võiks teda platsil näha kõige varem märtsi teisel nädalal. «Arvestades olukorda oli see meile päris halb uudis. Ta pole enam esimeses nooruses ja seega pole taastumine enam nii kiire,» rääkis Varrak Postimehele.

Kuidas tekkinud auku lappida? «Peame rotatsiooni pisut ümber tegema, aga see sõltub eelkõige vastaste ülesehitusest. Kindlasti liigub Erik Keedus rohkem väikese ääremängija koha peale ja mõnda aega hüppeliigesevigastusega audis olnud Martin Dorbek peaks nädalavahetusel taas treeningutega liituma,» vastas juhendaja.

Koos Dorbekiga on Kalevil praegu 11 tervet pallurit - kui haigused või vigastused osad mängijad maha murravad, tekib taas probleeme treeningutel viis-viie vastu mängimisega.

Rohkete terviseprobleemide tõttu pole korvpallisõbrad päris «õiget» Arbetit sel hooajal eriti tihti näinud ja see väljendub ka statistikas. Ühisliigas on ta keskmiselt 18 minuti jooksul visanud 5,7 punkti ja võtnud maha 1,9 lauapalli. Kahel varasemal hooajal oli Arbeti keskmine punktisaak kahekohaline ja mängukoormus oluliselt suurem.

«Ta on paar korralikku mängu teinud, aga kokkuvõttes ei saa öelda, et tal oleks seni hea hooaeg olnud. Arbet on aastaid platsi peal igasuguseid miljonäre taga ajanud ja see võib tervisele paratamatult oma jälje jätta,» lausus Varrak.

Kalev/Cramo on Ühisliigas 3 võidu ja 11 kaotusega 12. ehk eelviimasel kohal. Järgmine mäng peetakse 5. veebruaril kui külla sõidetakse Astanale. Oktoobri lõpus kohtusid samad meeskonnad Tallinnas ning siis jäi 84:67 peale Kalev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles