Sildarud – tagasihoidlikud maksimalistid

Madis Kalvet, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta X-mängudel vallandas Kelly Sildaru kuldmedal palju emotsioone.
Eelmise aasta X-mängudel vallandas Kelly Sildaru kuldmedal palju emotsioone. Foto: Peter Morning / ESPN Images

«Esimeses sõidus ei olnud viimasel hüppel haare kõige parem. Teises tuli Kelly esimesel ja kolmandal reilil liiga vara maha,» analüüsis Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru tütre esitust, mis tõi talle teist aastat järjest Aspeni X-mängudel freestyle-suusatamise pargisõidus kuldmedali.

«Mulle ei meeldinud see, et viimasel hüppel oli haare nii halb,» hindas Kelly ise sõitu, mis oli Aspenis kogu võistluspäeva parimaks.

Nii andsidki Kelly ja Tõnis Sildaru mõned tunnid pärast triumfi mõista, et X-mängude kuldse medali üle ei tasu üleliia rõõmustada, sest peagi on ees ootamas uued jõuproovid ning ega konkurendidki maga.

Kelly esitust kommenteerides jäid mõlemad tagasihoidlikuks ning pigem paistis kohati välja rahulolematus, sest maksimaalne esitus jäi ju tegemata.

«Kelly eksis mõlemas sõidus. Ta kompenseeris seda sellega, et eksimuste kõrval tuli muu hästi välja,» selgitas Tõnis. «Lõpptulemus ei olnud väga tugev. Võistlus on aga võistlus ning teinekord piisab sellest, et teistel ei tule kõik nii hästi välja. Kõik läksid endast parimat andma, kuid kõigil ei tulnud see välja. Paljudel oli lihtsalt hooga probleeme ning see lisas närvilisust. Vähe on vaja, et midagi untsu läheks.»

Tõnise sõnul ei saa Kelly kindlast üleolekust rääkida ka põhjusel, et kaks heal tasemel sportlast oli sel korral pargisõidu võistluselt puudu. Põlvevigastuse tõttu ei olnud kohal mullu hõbemedali teeninud Tiril Sjastad Christianseni ja kutseta jäi Big Airis kuldmedali võitnud Lisa Zimmermann. Viimasel ei olevat lihtsalt pargisõidus eriti õnne olnud ja seetõttu on puudu ka hea tulemus. «Lisa on lisaks hüpetele väga tugev ka reilidel ehk tegemist oleks tõsise konkurendiga. Tema ja Tiril on Kellyga ühest puust,» hindas Tõnis.

Kuigi Kelly võitude jada pargisõidus on juba mitme aasta pikkune, siis konkurente hinnatakse väga kõrgelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles