Johaug testis olümpiaradu – kas vihje kergele karistusele?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra suusatäht Therese Johaug.
Norra suusatäht Therese Johaug. Foto: SCANPIX

Võistluskeelu all olev Norra suusatäht Therese Johaug näib uskuvat, et pääseb dopingutarvitamise süüdistusest kergelt ja saab juba 2018. aasta Pyeongchangi olümpiamängudel võistelda. Nimelt nähti norralannat Lõuna-Korea suusaradadel harjutamas.

Ilta-Sanomat kirjutab, et Pyeongchangis viibivad soomlased nägid Johaugi ja tema treenerit Pål Gunnar Mikkelsplassi sealsetel suusaradadel. Norralanna ei tohi võistluskeelu kehtimise ajal harjutada koos oma riigi koondisega, ent on palganud paarikümnest inimesest koosneva isikliku tiimi, mis teda abistab.

Johaugi mänedžer Jörn Ernst ei lükanud Ilta-Sanomate pärimise peale juttu ümber. «Therese sõitis Lõuna-Koreasse pühapäeval ja tuleb juba kolmapäeval tagasi kodumaale. Reis toimus lühikese etteteatamisajaga, kuid Therese arvates oli hea hetk olümpiaradade proovimiseks,» sõnas Ernst. Johaugil puudub individuaalne olümpiakuld, seega võib mõista, et ta soovib ähvardavast karistusest hoolimata igaks juhuks siiski talimängudeks valmistuda.

Nädalavahetusel peetakse Pyeongchangis murdmaasuusatamise MK-etapp, mis on ühtlasi eelolümpiaks. Suured suusariigid nagu Soome, Rootsi ja Norra saadavad aga kaugesse riiki peamiselt B-koondised, sest MM on ukse ees ja lisaks peetakse mitmel pool riikide meistrivõistlusi.

Johaugi karistus klosteboli nimelise steroidi tarvitamise eest selgub tõenäoliselt veebruari lõpus. Esialgus on talle soovitatud 14-kuulist võistluskeeldu, mis tähendaks, et ta vabaneb karistusest kaks kuud enne 9. veebruaril algavaid olümpiamänge. Kui aga talle määratakse WADA reeglitest tulenevalt tavapärasem kaheaastane keeld, jääks Johaugil olümpial osalemata. WADA-l ja FISil on soovi korral võimalus Norras määratav karistus Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži edasi kaevata, kui see peaks nende arvates osutuma liiga lühikeseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles