Piltuudis: dopingupatune Johaug jagas maailmaga vastuolulist fotot

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: SCANPIX

Võistluskeelu all olev Norra murdmaasuusaäss Therese Johaug postitas oma Instagrami kontole üsna vastuolulise pildi, kus ta treenib 2018. aasta Pyeongchangi olümpiaradadel Lõuna-Koreas koos oma treeneri Pål Gunnar Mikkelsplassiga. 

Eriti kummaliseks muudab olukorra tõik, et pildi alla on kirjutatud lause «Kogun energiat ja motivatsiooni olümpiamängudeks.» Kuna praegu Johaug võistelda ei tohi ning tema lõplik karistus selgub eeldatavalt alles veebruari lõpus, mõjub eelnev avaldus üsna vastuoluliselt.

Esialgu on talle soovitatud 14-kuulist võistluskeeldu, mis tähendaks, et ta vabaneb karistusest kaks kuud enne 9. veebruaril algavaid olümpiamänge. Kui aga talle määratakse WADA reeglitest tulenevalt tavapärasem kaheaastane keeld, jääks Johaugil olümpial osalemata. WADA-l ja FISil on soovi korral võimalus Norras määratav karistus Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži edasi kaevata, kui see peaks nende arvates osutuma liiga lühikeseks. 

Fyller på med energi og motivasjon i OL løypene:-)

A photo posted by Therese (@johaugtherese) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles