Kalev/Cramo põhitegija jääb tähtsast kohtumisest eemale, pausi pikkus veel selgumisel

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Ljutõtš (palliga).
Vitali Ljutõtš (palliga). Foto: Tairo Lutter

Kalev/Cramo sõidab homme Kasahstani, kus korvpalli Ühisliigas minnakse pühapäeval vastamisi otsese konkurendi Astanaga. Oodatult ei sõida meeskonnaga kaasa kalevlaste ääremängija Vitali Ljutõtš, kes vigastas teisipäevases Eesti liiga matšis TLÜ/Kaleviga hüppeliigest.

«Ta läheb pilti tegema ja nädalavahetusel või homme selgub, kauaks ta eemale jääb. Mingi paus tuleb kindlasti, see on selge. Ta oli juba varem mitu nädalat sama hüppeliigese vigastusega eemal ja nüüd juhtus jälle sama asi,» ütles Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak Ühisliigas keskmiselt 13,3 punkti visanud Ljutõtši kohta. Sellega on valgevenelane Kalevi paremuselt teine skooritegija.

Et meeskonna kapten Gregor Arbet käis nädala alguses põlveoperatsioonil, on Kalev tagameeste ja väikeste äärte osas päris õhuke.«Tagaliinis läheb tõesti keeruliseks mehi leida. Martin Dorbek on ka endiselt väike küsimärk, ta tuleb alles täna esimest korda trenni,» tõdes Varrak. Sarnaselt Ljutõtšiga tegi ka talle muret hüppeliiges.

Möödunud nädalal kodus Permi Parma alistanud ja tabelisse kolmanda võidu kirjutanud Kalev/Cramo jaoks pole kaheksa sekka ehk play-off'i pääsemine sugugi võimatu ja Astana alistamine suurendaks kalevlaste võimalusi märgatavalt.

Kuigi kodus oli Kalev Kasahstani esiklubist üle 84:67, siis võõrsil on Astana oluliselt kõvem pähkel. «Meil on šansid olemas, aga nad on aastast-aastasse kodus väga tublid olnud,» kommenteeris Varrak. Käesoleval hooajal on nad kuuest võidust just viis saanud Kasahstani pinnal.

Kuue võidu kõrvale on Astana saanud ka kaheksa kaotust ja sellega asutakse tabelis 7. kohal. Kalev/Cramo on 3 võidu ja 11 kaotusega 12. ehk eelviimasel kohal. Ent kui Astanal jääb pärast pühapäeva kodus pidada vaid kaks kohtumist, siis Kalevil on kodumänge alles seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles