IAAFi presidenti süüdistatakse vassimises (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Coe on pidanud viimasel ajal palju selgitusi jagama.
Sebastian Coe on pidanud viimasel ajal palju selgitusi jagama. Foto: Artjom Korotajev/TASS/Scanpix

Rahvusvahelise Kergejõustiku Liidu (IAAFi) president Sebastian Coe lükkas tagasi kutse astuda parlamendi ette, et anda aru, millal ta kuulis esimest korda IAAFis valitsevast korruptsioonist ja Venemaa dopinguprobleemide ulatuslikkusest. Coe väitel on ta kõik vajalikud tõendid juba esitanud: ta kuulis skandaalidest 2014. aasta detsembris, vaadates Saksa kanali ARD paljastavat saadet.

Endine tippjooksja Dave Bedford rääkis aga uurijatele, et üritas juba sama aasta augustis korduvalt Coe’le rääkida, kuidas IAAFi ja Venemaa ametnikud pressisid maratonijooksjalt Lilia Sobuhhovalt välja 450 000 eurot. Bedford tegi enda sõnul Coe’le telefonikõne ning saatis meili ja tekstisõnumeid. Samuti väitis Bedford, et novembris ühel lõunasöögil peetud vestluse käigus ei näidanud Coe vähimalgi moel välja, nagu poleks ta teemast varem kuulnud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles