Jalgrattavõistlusest poksimatši teinud Grivko õigustas enda käitumist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Grivko
Andrei Grivko Foto: Bryn Lennon/AP

Eile Dubai velotuurilt Marcel Kitteli löömise eest diskvalifitseeritud Astana jalgrattur Andrei Grivko õigustas Facebookis oma käitumist, sõnades, et vastas agressiivsele käitumisele agressiivselt.

Dubai velotuuri kolmandal etapil sai verine tüli alguse, kui ratturite grupp möödus ehitusplatsilt, kust hakkas küljetuule tõttu puhuma sõitjate peale liiva. Küljetuulega heideldes hakati otsima paremat positsiooni ning siis tekkis ka Kitteli ning Grivko vahel tüli, mis lõppes rusikalöögiga.

«Olen jalgrattamaailmas tiirelnud 12. eluaastast saadik ning saan väga hästi aru, mis on normaalne ja mis mitte. Kui sprinterid võitlevad 3 km enne finišit positsiooni eest, siis on selline käitumine okei. Kui see juhtub aga 100 km enne finišit, tekitab selline käitumine väga suurt ohtu,» kirjutas Grivko.

«Kittel kinnitas ka ise, et ta lükkas kõigepealt minu meeskonnakaaslast ning seejärel mind. See tekitas väga ohtliku olukorra, kus terve grupp oleks võinud kukkuda. Mina vastasin agressiivsele käitumisele agressiivselt. Võib-olla olin liialt emotsionaalne, kuid sellistes ekstreemsetes olukordades on raske rahulikuks jääda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles