Elu halvima hooaja teinud Latvala: Ogier' kopeerimine maksis mulle kätte

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Toomas Tatar

Soomlane Jari-Matti Latvala rääkis väljaandele Autosport, miks tal eelmine hooaeg autoralli MM-sarjas aia taha läks – nimelt üritas ta liialt kopeerida tiimikaaslase Sebastien Ogier’ tegutsemist ja kaotas seeläbi oma sõidustiili.

Latvala tegi mullu WRC-karjääri halvima aasta, kui sai MMil alles kuuenda koha ja jäi tiitli võitnud prantslasest koguni 156 punkti kaugusele. «Kõik läks valesti ja see oli Volkswageni jaoks ennenägematu olukord,» sõnas Mehhiko ralli võitnud, kuid hooaja jooksul kokku vaid kolmel korral poodiumile tõusnud soomlane.

«Ma ei võitnud tiitlit, sest püüdsin sõita nagu Sebastian ja teha kõike tema moodi. Uurisin inseneridelt saadud andmeid ja vaatasin, kuidas tema pidurdas. Panin isegi piduripedaali alla samasuguse toe nagu tema. Aasta lõpuks olin aga täielikus segaduses, sest suutsin vaid endalt küsida: kuidas ma peaksin sõitma? Mõtlesin üle, tundsin, et pean kõik Sebastieni liigutused omaks võtma,» kirjeldas Latvala.

Enne Volkswageniga liitumist kihutas Latvala koos kaasmaalase Mikko Hirvoneniga Fordis ja seal oli nende tegutsemine hoopis meeskondlikum. «Kui olin Fordis, domineeris Sebastien Loeb. Pidime tema löömiseks Mikkoga koostööd tegema, üksi polnud see võimalik. Volkswagenis läks aga teisiti, sest keegi ei aidanud mul uuest Sebastienist jagu saada. Kui oled samas meeskonnas neljakordse maailmameistriga, pead üksinda tema vastu võitlema. Pidin omaks võtma uutmoodi filosoofia,» meenutas soomlane.

Tänavuseks hooajaks Toyota leeri siirdunud Latvala sõnul on tal nüüd kaasmaalase Juho Hännineni näol taas meeskonnakaaslane, kellega teineteisele toeks ollakse. «Tunne on sama nagu Fordi aegadel, tegutseme võidu nimel üheskoos,» rõõmustas Latvala, kes sai hooaja avaetapil Monte Carlos teise koha. MM-sari jätkub juba järgmisel nädalavahetusel peetava Rootsi ralliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles