Varrak Kalev/Cramo teisest järjestikusest võidust: muudatused on edu toonud

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak ja Sten-Timmu Sokk.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak ja Sten-Timmu Sokk. Foto: Tairo Lutter

Eesti valitsev korvpallimeister BC Kalev/Cramo sai VTB Ühisliigas kirja vajaliku võidu, kui alistas sel hooajal teist korda võõrsil 78:72 (26:13, 20:18, 12:18, 20:23) Kasahstani esiklubi BC Astana. Kalevi peatreeneri Alar Varraku sõnul tõi soovitud tulemuse eelkõige esimene poolaeg, mis võideti 15 punktiga.

«Oleme Astanat sel hooajal hoolega jälginud ja kodutöö õnnestus hästi. Saime Astana kreeklased (Dimitrios Katsivelise ja Leonidas Kaselakise) hästi kinni. Pisut jäime hätta (21 punkti) visanud Ian Milleri katmisega ja Rob Lowery tegi ka pisut pahandust, aga olime selleks valmis,» ütles Varrak pärast kohtumist Postimehele.

Kalev/Cramot vedas sarnaselt eelmise nädala võidumängule Permi Parma üle Rain Veideman, kelle arvele jäi täna 24 punkti. «Ei tahaks ära sõnada, aga viimasel ajal on ta tõesti hästi mänginud ja liidrirolli ilusti enda peale võtnud. Tegime jõulude paiku oma rünnakus teatud muudatused - ei tahaks detailidesse laskuda - ja tänu nendele oleme mängu paremini käima saanud,» lausus Varrak.

Ilma vigastatud Gregor Arbeti ja Vitali Ljutõtšita Astanasse sõitnud Kalevil oli tagaliinis mitu käiku puudu ja äsja hüppeliigesevigastusest taastunud Martin Dorbekit ei julgenud juhendaja veel kasutada. Neljandal veerandajal langesid viie veaga mängust välja Demonte Harper ja Erik Keedus ning Varrakul ei jäänud muud üle kui Veidemani ja Sten Soku kõrval kasutada pikka kasvu eesliini.

Viimase viie minuti jooksul täitis väikese ääremängija positsiooni 206 cm pikkune Mark Tollefsen ja platsil olid korraga kaks keskmängijat Mickell Gladnessi ja Cedric Simmonsi näol.

«Rotatsioon oli tõesti päris õhuke ja andsin osadele mängijatele käsu vigade tegemisest hoiduda. Teatud hetkedel jäidki taktikaliselt head vead tegemata ja andsime kaitses seetõttu järgi. Taas jäime hätta kaitselaua blokeerimisega ja tegime Astanast rohkem pallikaotusi. Tavaliselt on raske mänge võita, kui teed 15 pallikaotust ja lased vastastel võtta 17 ründelauda, aga täna meil see õnnestus,» selgitas Varrak.

Kalev tõusis 4 võidu ja 11 kaotusega Ühisliigas ühe koha võrra ja asub nüüd 13 meeskonna seas 11. kohal. Varrakule avaldas erilist heameelt, et lõpuks suudeti võõrsil võita otsest konkurenti. Just Astana asub praegu 8. ehk viimasena play-off'i viival positsioonil. Kasahstani esiklubil on 6 võitu ja 9 kaotust, 9. positsioonil oleval Saraatovi Avtodoril 5 võitu ja 9 kaotust ning 10. kohal on Siim-Sander Vene tööandja Nižni Novgorod 4 võidu ja 10 kaotusega.

Just Nižni Novgorod on Kalev/Cramo järgmine vastane - piigid ristatakse 13. veebruaril Saku suurhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles