Northug jätab Lahtis suusakuninga trooni vabaks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Norra suusatäht Petter Northug sõnas, et osaleb Lahtis peetaval MMil ilmselt vaid ühel distantsil. Sel hooajal vähe võistelnud Northug on praegu valitsev maailmameister nii sprindis kui ka 50 km distantsil, mistõttu ta pääseks neil aladel starti vabapääsmega.

Sprint on kavas kohe MMi avapäeval, kuid rohkem ei pruugigi Northugi neil maailmameistrivõistlustel rajal näha. Nimelt ei ole ta veendunud, kas on maratonis osalemiseks piisavalt heas hoos. «Paljud mehed on näidanud hooaja jooksul vägevaid tulemusi, nii et sprint võib jääda mu ainsaks distantsiks. Kui tahan ka järgmistel päevadel rajale pääseda, pean näitama, et olen tippvormis,­» rääkis Northug NRK-le.

Kui Northug piirdub tõesti sprindiga, tähendab see, et suusakuninga troon jääb vabaks – kaks aastat tagasi triumfeeris norralane Falunis lisaks sprindile koos kaaslastega ka paarissprindis ja pikas teatesõidus ning 50 kilomeetri klassikamaratonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles