Rekordijahil Vonn: patsi punuda ma ei suuda, aga MMil võita küll

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Ameeriklanna Lindsey Vonn asub homme Šveitsis Sankt Moritzis algavatel mäesuusatamise maailmameistrivõistlustel starti sihiga kuuele MM-medalile lisa teenida. Pikemas plaanis motiveerib teda aga legendaarse rootslase Ingemar Stenmarki rekordi jahtimine.

Vonn on võitnud MK-sarjas 77 etappi ja teda lahutab Stenmarki rekordist veel ainult üheksa võitu. Täpselt sama palju etapivõite kogus ameeriklanna ka eelmisel aastal, tänavu on tal juba kirjas üks etapivõit. Samas tunnistas Vonn Eurospordile, et ta ei suuda pärast novembris treeningul üle elatud ränka kukkumist ja käeluumurdu endiselt juukseid patsi siduda ega üleliia palju autogramme anda.

«Töö käib ja ma pole mingil juhul veel sajaprotsendiliselt terve, aga olukord paraneb. Saan suusakeppi käes hoida, saan inimestel kätt suruda. Saan ennast meikida ja tegelen ka patsisidumisega. Autogrammide andmisest väsib käsi pikapeale ära, aga suudan sedagi teha. Käsi ei toimi veel nii nagu peaks, aga elu on selline,» nentis Vonn.

Starti minnes ta enda sõnul vigastusele ei mõtle. «Keskendun vaid sellele, mida pean saavutama. Kuidas võita, mida see minult nõuab? Kui mõtleksin vigastustest, käest või põlvedest, ei võidaks ma ilmselt enam mitte ühtegi sõitu. Sellisel juhul ei tohiks ma üldse rajale minnagi. Pead edasi liikuma ja vigastused selja taha jätma,» tõdes ta.

Vonn peab enda võimalusi parimaks pühapäeval peetavas kiirlaskumises, kuid näeb medališanssi ka teisipäevases ülisuurslaalomis. «Kõik on võimalik. Lähen MMile hea tujuga ja üsna enesekindlalt. See rada sobib mulle ja olen siin võitnud hulgaliselt MK-etappe,» meenutas Sankt Moritzis neli korda võidutsenud Vonn. «MMil loeb vaid medal. Neljas koht oleks kõige hullem, seega jahin poodiumikohta. Võit või mitte midagi!»

Stenmarki rekordi jahtimine ei pane Vonni sõnul tema õlule üleliigseid pingeid. «Tänaseks tunnen, et neid on seal niigi palju. Rekord ei muuda selles osas midagi. Pidin sama kogema siis, kui jahtisin Annemarie Moser-Prölli tipptulemust naiste MK-etapivõitude arvestuses. Kõik aina rääkisid ja rääkisid ja rääkisid sellest. Aga mul ükskõik, mida räägitakse. Mina lihtsalt lähen ja suusatan ning püüan endast parima anda,» sõnas Vonn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles