Postimehe otsepilt: Eesti tennisenaiskond kaotas pingelises vastasseisus Serbiale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tennisenaiskond kohtus täna kodusel võistkondlikul Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni esimese tugevusgrupi turniiri avamängus Serbiaga. Avamängu kaotas Valeria Gorlats 0:6, 3:6 Ivana Jorovicile (WTA 147.), teises kohtumises viigistas seisu 1:1 Anett Kontaveit, kes alistas 6:2, 7:5 Nina Stojanovici (WTA 126.). Paarismängus jäid Kontaveit ja Maileen Nuudi 4:6, 6:1, 5:7 alla Jorovicile ning Stojanovicile, ehkki otsustavas setis oldi ees 5:2 ja paar geimi hiljem oli eestlannadel kasutada ka matšpall. Seega võitis Serbia tänase vastasseisu 2:1.

Neljapäeval on Eesti vastamisi Iisraeliga ja reedel Bulgaariaga, laupäeval on ees play-off-mängud. Postimees.ee ja Kanal 12 näitavad kõikidel päevadel Eesti kohtumisi otsepildis.  Ülekandeid kommenteerivad Margus Uba ja Michel Lehtmets, stuudiot juhib Marko Kaljuveer.

Enne mängu:

Turniir toimub 8.-11. veebruaril vastavatud Tallinki tennisekeskuses Lasnamäel (Osmussaare 7) ja seal osalevad 14 riigi naiskonnad. D-gruppi kuuluva Eesti naiskonna esireket on maailma edetabelis 116. kohal olev Anett Kontaveit, lisaks valis kapten Märten Tamla koondisesse 18-aastase Valeria Gorlatsi (WTA 1067.) ning 16-aastased Maileen Nuudi ja Maria Lota Kauli.

Samuti väga noorde Serbia naiskonda kuuluvad 20-aastane Nina Stojanovic (WTA 126.), 19-aastane Ivana Jorovic (WTA 148.), samuti 19-aastane Dejana Radanovic (WTA 409.) ja 16-aastane Olga Danilovic (WTA 898.). Tähtede Ana Ivanovici ja Jelena Jankovici puudumisel kaotati mullu aprillis Belgiale ja langeti astme võrra madalamale. Seejuures mängis Serbia veel neli aastat varem Fed Cupi finaalis, kus jäädi küll tšehhitaridele 1:3 alla. Toona olid aga naiskonnas nii Ivanovic kui ka Jankovic.

Turniiril osaleb eri koondiste koosseisus hulk maailma esisajasse kuuluvaid naisi, kellest kõrgeimal kohal on maailma kümnes reket, äsjastel Austraalia lahtistel veerandfinaalis hilisemale võitjale Serena Williamsile alla jäänud ja mullu samal turniiril poolfinaali jõudnud britt Johanna Konta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles