Soome suusataja sai dopingut tarvitanud Johaugi mõnitamise eest auhinna (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: Heiko Junge/Scanpix

Soome spordimuuseum valis möödunud aasta parimaks sporditeemaliseks fotoks murdmaasuusataja Aino-Kaisa Saarineni Twitteris avaldatud postituse, kus Saarinen heitis varju positiivse dopinguproovi andnud Therese Johaugile.

Johaugi septembris antud uriiniproovist leiti keelatud ainet klostebooli ja norralanna põhjendas dopinngutarvitamist sellega, et ravis Trofodermini-nimelise kreemiga oma põlenud huuli. Johaugi sõnul ei pannud tema ega koondise arst Fredrik S. Bendiksen tähele, et kreem sisaldab muuhulgas ka klostebooli.

Saarinen käis seepeale samas Itaalia apteegis, kust Bendiksen Johaugile antud kreemi ostis ja tegi foto Trofodermini karbiga, kus oli suur hoiatus, et kreem sisaldab dopingut.

Info, et Saarinen sai Soome spordimuuseumilt auhinna, jõudis kiiresti Norrasse ja sealse suusakoondise spordidirektor Vidar Löfshus mõistis soomlaste käitumise hukka. «See on lihtsalt kurb. Ma ei oska selle auhinna tähtsuse kohta midagi öelda, aga Johaugi juhtum on endiselt väga tundlik teema ja selline tunnustus saadab inimestele valesid signaale,» ütles Löfshus Dagbladetile.

Johaugi esindajad ei soovinud teemat kommenteerida. Norralanna karistus peaks selguma kahe nädala jooksul - Norra antidoping soovitas Johaugile määrata 14 kuu pikkuse võistluskeelu, aga lõpliku otsuse teeb Norra olümpiakomitee.

Saarineni auhinnatud postitus:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles