Tänak vajutas Rootsi MM-ralli testikatsel gaasi põhja ainult esimesel läbimisel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi MM-ralli testikatsel sai M-Spordis sõitev Ott Tänak kirja kaheksanda aja. Parimat kiirust näitas eratiimi värvides Ford Fiestal kihutav Mads Östberg.

7,23 km pikkusel testikatsel kaotas Tänak Östbergile 4,5 sekundit. Teise aja sõitis välja Citroenil sõitev Craig Breen (+0,1), kolmas oli Hyundai mees Hayden Paddon (+0,5).

Tänak läbis katse kolm korda ning sai parima tulemuse kirja esimesel läbimisel (4.16,1 - 5.04,7 - 5.10,2). Tema meeskonnakaaslane Sebastien Ogier võttis testikatset õige rahulikult ning sai parimal läbimisel kirja aja 4.29,9, millega ta esikümnesse ei mahtunud.

Foto: Ekraanitõmmis

Enne testikatset:

Rootsi rallile tulevd MM-sarja liidrina vastu avaetapil Monte Carlos võidutsenud Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia, kes suutsid Fordil debüteerides keerulistes oludes löömatuks jääda. Uue Ford Fiesta kiirust näitasid Montes ka Ott Tänak ja Martin Järveoja, kes pidid mootoriprobleemide tõttu loovutama küll teise koha, ent lõpetasid kolmandana ja astusid seega ikkagi poodiumile.

Rootsi rallil on Tänak parimal juhul olnud neljas, jõudes nii kõrgele 2015. aastal. Mullu oli ta koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga Rootsis viies. Kahel viimasel aastal on Rootsi teedel löömatuks jäänud Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles