Suurturniiri võõrustav Eesti curling seab kõrgeid sihte

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann (keskel) loodab oma võistkonnaga pääseda kodusele EMile.
Marie Turmann (keskel) loodab oma võistkonnaga pääseda kodusele EMile. Foto: Tairo Lutter

CURLING. Järgmisel aastal võõrustab Eesti esimest korda täiskasvanute suurturniiri curling’us, kui Tallinnas peetakse jääkeegli EM. Mastaapse võistluse korraldamise juures pole vähem tähtis seegi, et Eesti naiskond jahib pääsu A-gruppi ning Eesti curling’us on segapaarismängus tihe konkurents järgmise aasta olümpiamängude piletile.

Eile oli Tondiraba jäähallis pidulik hetk, kui allkirjastati leping, et just Eestis peetakse 2018. aasta EM. Värske Eesti Curlingu Liidu president Rainer Vakra, kes kirjutas kokkuleppele alla koos Rahvusvahelise Curlingu Föderatsiooni (WCF) juhi Kate Caithnessiga, ütles pärast, et Eestile tõi turniiri korraldamise võimaluse varasem hea sooritus.

«Meie jaoks kõige olulisem nii-öelda test oli 2015. aasta juunioride MM, kus olid kohal nii Kate Caithness kui ka teised rahvusvahelise alaliidu juhatuse liikmed,» rääkis Vakra eilsel üritusel. «Kõik nägid, et meil on esiteks olemas hea suur hall ehk koht, kus korraldada sel tasemel võistluseid, teiseks on siin südamega asja juures olevad inimesed.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles