Urmo Aava: Toyota on üllatanud, Hyundai on kiireim, Tänak aga küps

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava.
Urmo Aava. Foto: Tairo Lutter

Rootsi MM-rallil kohal olnud endine Eesti tippsõitja Urmo Aava tunnistas Postimehele, et Ott Tänak näitas väga küpset sõitu ja sai teenitult kirja 2. koha.

«Väga küps sõit tema poolt. Ta proovis küll tänasel esimesel katsel (Jari-Matti) Latvalale vastu saada, kuid sai aru, et soomlast täna ei püüa. Seejärel ta aga hullu panema ei läinud,» rääkis Aava.

Aava sõnul on Latvala ja Toyota kombinatsioon olnud tõeliseks üllatuseks. Hooaja eel ei oodatud Toyotalt suurt midagi, kuid Rootsis saadi kirja juba etapivõit.

«Toyota on mind kõvasti üllatanud. Olin hooaja eel nende osas väga skeptiline, ma ei uskunud nende edusse,» sõnas Aava, kelle sõnul on praegu kõige kiirem auto hoopis Hyundail.

«Hyundail on parim auto, kuid (Thierry) Neuville’il on olnud palju ebaõnne. Samas on Hyundail olnud mitu aastat juba suur eelarve. Minu teada oli nende eelarve isegi Volkswageni omast suurem,» lisas Aava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles