Järelvaadatav: Otepääl võidutses üllatuslikult kõigest 20-aastane norralane (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Murdmaasuusatamise Otepää MK-etapi vabatehnikasprindi võitis meestest kõigest 20-aastane norralane Johannes Hoesflot Klaebo, kes edestas finaalis 0,60 sekundiga kaasmaalast Finn Haagen Kroghi ja Tour de Ski võitnud venelast Aleksei Ustjugovit (+1,00). Ükski eestlane kvalfikatsioonist edasi ei pääsenud. Eesti parimana sai Marko Kilp 43. koha (+12,87). Ebaõnn tabas aga juba kvalifikatsioonis Norra suusatajat Martin Johnsrud Sundbyd, kes murdis stardis peale astudes oma suusakepi ja pidi seega katkestama.

Naistest võitis 1,3 km pikkuse sprindidistantsi rootslanna Stina Nilsson, kes edestas 0,27 sekundiga Maiken Caspersen Fallat (Norra) ja 3,75 sekundiga Heidi Wengi. Parima eestlannana sai Mariel Merlii Pulles 52. koha (+20,06). Triin Ojaste lõpetas 68 naise konkurentsis 57. (+25,02). Seejuures ei saanud ükski eestlanna jagu ka Togo suusatajast Mathilde-Amivi Petitjeanist, kes lõpetas 51. positsioonil.

Postimees.ee ja Kanal 2 toovad kogu MK-etapi nädalavahetuse võistlused otsepildis vaatajateni. Homme on kavas naiste 10 km ja meeste 15 km eraldistardiga klassikadistantsid, mis algavad vastavalt kell 11.00 ja 12.40. Lisaks on homme kavas 5 km pikkune kuulsuste suusasõit, mille ülekanne algab kell 10.00.

Videopilt eelsõitudest:

Enne võistlust:

Varem on Otepääl individuaalset sprinti sõidetud kaheksa korda, ent alati klassikalises tehnikas. Kui aga MK-karussell Otepääd kaks aastat tagasi viimati külastas, oli siin kavas ka vabatehnikas paarissprint, mille võitsid naiste arvestuses rootslannad Ida Ingemarsdottir ja Stina Nilsson ning meestest venelased Aleksei Petuhhov ja Sergei Ustjugov.

MK-sarjas on sprindi arvestuses seitsme etapi järel meestest esikohal itaallane Federico Pellegrino, talle järgnevad norralane Sindre Bjørnestad Skar ja Ustjugov. Naistest juhib sprinditabelit norralanna Maiken Caspersen Falla, teine on Nilsson ja kolmas venelanna Natalja Matvejeva.

Vabatehnikasprinti on tänavu sõidetud neli korda. Davosis ja Val Müstairis võitis Ustjugov, Toblachis Skar ja Falunis Pellegrino. Naistest võidutses Davosis Falla, Val Müstairis ja Falunis Nilsson ning Toblachis Matvejeva.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles