Otepää MK-rada võib Eesti parimale suusamehele raskeks osutuda

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp.
Marko Kilp. Foto: NordicFocus

Eesti selle hooaja edukaim murdmaasuusataja Marko Kilp loodab homses vabatehnikasprindis Otepää publikut punktikohaga rõõmustada, aga ülesanne pole lihtne. Esiteks eelistab Kilp klassikatehnikat, haiguse järel on vormi kohal väike küsimärk ja Otepää 1,6 km pikkune rada pole tema jaoks kõige sobivam.

Kilbi treeneri Anti Saarepuu sõnul võis Pyeongchangi eelolümpial põetud haigus mingi jälje jätta, aga võib-olla tuli järgnenud kergem periood hoopis kasuks. «Vähemalt enesetunne on tal viimasel ajal okei olnud. Ma ei saa öelda, et Marko tervis oleks sajaprotsendiline – natuke ta ikka tatistab –, aga haiguse märke enam pole,» sõnas endine tippsprinter.

«Otepää sprindirajal on korralikud tõusud. Markole võib see isegi liiga raske olla, aga Raido Ränkelile peaks see just sobima. Usun, et Marko võib teha väga hea kvalifikatsiooni, aga keeruliseks võib minna just hiljem,» lisas Saarepuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles