Eesti suurim lootus Otepääl: hoolimata probleemidest on poolfinaalikoht võimalik

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää MK-etapi sprinditreening. Esiplaanil Marko Kilp.
Otepää MK-etapi sprinditreening. Esiplaanil Marko Kilp. Foto: Tairo Lutter

Eesti suusatajatest on sel hooajal ainsana mitmel korral 30 sekka jõudnud sprinter Marko Kilp ja alati on sõidud olnud klassikalises tehnikas. Homme Otepää MK-etapil peetav sprindivõistlus on aga vabatehnikas, kus tema parimaks on jäänud 31. koht.

Kuigi suusasõbrad loodavad eestlastest parimat esitust just Kilbilt, ei tohiks see sportlase enda sõnul teda segada. «Miks see peaks mind häirima? Pigem tunnen ikka toetust ja loodan, et Eesti rahvas aitab mind. Usun, et minu seisund läheb aina paremaks. Kuigi jah, kaks nädalat tagasi olin Pyeongchangi eelolümpial haige ja selle nädala alguses andsin vereproovi, kus põletikunäidud olid veel natuke üleval, aga enesetunne on juba okei,» rääkis Kilp pärast täna hommikul peetud ametlikku treeningut.

«Tänase pealt ütleks, et ma peaks vabatehnikasõiduks hästi valmis olema, aga homne päev näitab seisu paremini kätte. Vorm ei pruugi olla veel ideaalne ja seetõttu võib MK-rada mulle pisut keeruliseks jääda. Parima õnnestumise korral võib siit siiski poolfinaalikoht tulla,» lisas ta.

Homset sprindivõistlust saab näha Kanal 2 eetris ja Postimees.ee veebilehel. Otsepilt kvalifikatsioonist algab kell 9.15 ja kohasõitudest kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles