Kained ning organiseeritud – Venemaa vutihuligaanide uus põlvkond (3)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa jalgpallifännid põgenevad venelaste vägivalla eest.
Inglismaa jalgpallifännid põgenevad venelaste vägivalla eest. Foto: THANASSIS STAVRAKIS/AP

VÄGIVALD. Venemaa jalgpallihuligaanid tegid end möödunud suvel üle maailma kuulsaks, kui korraldasid Prantsusmaal jalgpalli EMil tõelise korralageduse. Inglismaa ja Venemaa huligaanide kokkupõrked Marseilles olid rahvusvaheliste tiitlivõistluste ajaloo veriseimad. Paljud kardavad, et järgmisel suvel Venemaal peetaval MMil kirjutatakse jalgpallivägivalla ajalukku uus peatükk. Mida arvavad Venemaa «vägilased» ise?

«See aasta kujuneb meile väga raskeks. Tõenäoliselt võetakse meie suuremate organisatsioonide juhid maha,» tunnistas Venemaa ühe verisema rühmituse Orjoli Lihunike liider Deniss üleeile BBC 2 eetris linastunud dokumentaalfilmis. Siiski tasub kõigil jalgpallituristidel olla ettevaatlik, eriti Inglismaa vutifännidel. «Loomulikult hoitakse inglastel silma peal. Selge on see, et keegi korraldab midagi,» jäi Deniss salakavalaks.

Tegelikult on Inglismaa jalgpallihuligaanid Vene omadele suureks eeskujuks. «Nad on meile olnud inspiratsiooniks. Tervitame neid Moskvas suurima rõõmuga, nendega on alati au konflikti sattuda. See on suuresti inglaste töö, et me praegu eksisteerime,» ütles üks erru läinud vutihuligaan.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles