Medaleid noppinud Henry Sildaru naudib võistlemist täiel rinnal

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Sildaru näitas kodustel meistrivõistlustel Väiksel-Munamäel head taset.
Henry Sildaru näitas kodustel meistrivõistlustel Väiksel-Munamäel head taset. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Teist nädalavahetust järjest said Kelly ja Henry Sildaru oma oskusi proovile panna freestyle-suusatamise Eesti meistrivõistlustel. Stardis oldi nii pargisõidus kui ka Big Airi hüpetes. Kui Kelly osales mõlemal juhul väljaspool arvestusest meeste konkurentsis ja näitas ka parimat tulemust, siis medaleid noppis ka Henry, kes enda sõnul naudib võistlemist täiel rinnal. 

Rahvusvahelistel võistlustel õe abimehena tegutsev Henry sai nüüd keskenduda oma tegemistele ning nagu tõdes isa Tõnis Sildaru, siis jõuproovi ajal genereerib Henry pidevalt uusi ideid, mida mäel proovida.

12. veebruaril Kiviõlis peetud pargisõidu Eesti meistrivõistlustel noppis Henry kindla esikoha poiste arvestuses ning meeste konkurentsis kuulus talle koguni hõbemedal. Rohkem punkte suutis koguda vaid Mihkel Ustav. Seekordselt Big Airi jõuproovil osales Henry ainult poiste konkurentsis, kus taas läks kirja esikoht.

«Auhinnakappi mul veel medalite jaoks ei ole. Aga juba eelmine aasta sain ka medali,» rääkis Henry ise. «Võistelda mulle meeldib, kuna siis saab koos sõpradega aega veeta. Medali võitmine on kõige ägedam asi. Uusi trikke tahan teha aga kogu aeg.»

Kahe koduse jõuproovi järel tunnustas poega ka isa Tõnis: «Tean, et talle meeldib teistega konkureerida. Eriti oli seda näha Kiviõlis pargisõidu võistlusel. Me ei seadnud seal kõrgeid eesmärke ega leppinud ka mingeid konkreetseid asju kokku. Kui ta aga nägi, et medalite eest heitlemiseks on vaja gramm juurde keerata, siis ta tegi seda ning tundis end seejuures hästi. On näha, et ta on valmis võitlema. Ta tihti loeb Kelly medaleid. Vahepeal on tore ka enda omasid lugeda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles