MMi kuninganna Dahlmeier võitis viiendagi kulla, pronks Soomele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Dahlmeier.
Laura Dahlmeier. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Sakslanna Laura Dahlmeier võitis Austrias Hochfilzenis peetaval laskesuusatamise MMil juba viienda kuldmedali, kui jäi löömatuks ka naiste 12,5 km ühisstardiga sõidus.

23-aastane sakslanna ei eksinud lasketiirudes kordagi ning edestas teisena lõpetanud ameeriklannat Susan Dunkleed 4,6 sekundiga. Pronksi sai Kaisa Mäkäräinen, kes eksis esimeses tiirus ja kaotas lõpuks Dahlmeierile 20,1 sekundiga.

Mäkäräinen võttis viimase ringiga pronksmedali tšehhitarilt Gabriela Koukalovalt, tiitlikaitsja Marie Dorin-Habert lõpetas seitsmendana. Olümpiavõitja Darja Domratšova eksis lamadestiirus kaks korda ja minetas sellega lootused kõrgele kohale.

Dahlmeier jäi MMil kullata vaid sprindis, leppides Koukalova järel hõbedaga. Lisaks tänasele ühisstardist sõidule võitis ta kulla nii jälitussõidus ja tavadistantsil kui ka segateatesõidus ja naiste pikas teatesõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles