Usu kaotanud Tõnissaar loobus tippspordist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tõnissaar
Ott Tõnissaar Foto: Kris Süld

Kaks aastat tagasi suurte plaanidega täisprofessionaalse vabavõitlejana leiba teenima hakanud Ott Tõnissaar otsustas eile karjääri lõppenuks kuulutada. «Jõudsin sinna kohta, kus kaotasin usu,» teatas ta. Viimasel ajal oli tal raske endale matše leida, ilma võitlusringi astumata on aga võimatu püstitatud eesmärke täita.

Viimati võitles eestlane umbes üheksa kuud tagasi, kui alistas Helsingis peetud matšis Prantsusmaa vabavõitleja Daguir Imavovi. Juunis läbis Tõnissaar pikalt ette planeeritud õlaoperatsiooni ning oli novembris taas valmis võitlusringi astuma. Vajalikke matše aga ei leitud ning möödunud nädala esmaspäeval küsis Tõnissaar endalt küsimuse – kas nii on mõtet jätkata?

«Sporti tehes tugineb pingutus ja eneseteostus eelkõige usule. Keegi ju tegelikult ei tea, kas sportlane jõuab kunagi tippu. Nii kaua, kuniks on usk, on sporti lihtne teha. Minu usk aga lõppes,» tunnistas 32-aastane Tõnissaar ning lisas, et loobumisotsus on lõplik. «Võitlussport ei ole kergejõustikuala, kus kehvema hooajaga on ikkagi võimalik võistlusjooksud ära teha. Kui sa ringi täishingega ei lähe, võib tagajärg olla kurb. Mitte lihtsalt kaotuse mõttes, vaid ka füüsiliselt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles