IBU karikasarja finaaletapile Otepääle on oodata tavapärasest enam sportlasi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv (esiplaanil)
Kauri Kõiv (esiplaanil) Foto: Tairo Lutter / Postimees

7.-12. märtsini toimub Otepääl Tehvandi Spordikeskuses laskesuusatamise IBU karikasarja hooaja viimane etapp, tänase seisuga võtab võistlustest osa ligi 300 sportlast 35 riigist. Suur osalejate arv on rohkem kui IBU karikasarja tavapärane keskmine.

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president Aivar Nigoli sõnul on suur osalejate arv positiivseks üllatuseks. «Vaadates varasemaid IBU Cupi võistlusi, siis keskmine osalejate arv jääb enamasti 200 piirimaile,» sõnab Nigol ja lisab, et Otepää starti oodati esialgu samas suurusjärgus osalejaid. «Kuna aga tegemist on hooaja viimase etapiga ja meile lisandus terve võistluspäev, siis arvata võib, et suure arvu põhjendus ongi selles,» selgitab Nigol. Föderatsiooni presidendi sõnul selguvad Otepääl karikasarja parimad, mistõttu püüavad riigid välja panna oma parimad koosseisud. «Tullakse ikkagi karikasarja võidu eest võitlema,» kinnitas ta.

Nigol tõdeb, et suure osavõtjate arvu tõttu on korraldajatel käed pisut rohkem tööd täis, kuid sellele vaatamata näitab see võistluste kõrget taset. «Kokkuvõttes on väga meeldiv tõdeda, et meie võistlusest plaanib osa võtta nii suur arv sportlasi ja esindatud on nii palju erinevaid riike,» rõõmustab Nigol ning kutsub kõiki spordisõpru märtsis Tehvandi staadionile omadele kaasa elama.

Laskesuusatamise IBU karikasarja hooaja viimane etapp toimub Otepääl Tehvandil 7.-12. märtsini. Võistlused on kõigile pealtvaatajatele tasuta.

Osalevad riigid:

Austria, Belgia, Bosnia ja Hertsegoviina, Valgevene, Bulgaaria, Kanada, Horvaatia, Tšehhi, Taani, Hispaania, Eesti, Soome, Prantsusmaa, Suurbritannia, Saksamaa, Ungari, India, Itaalia, Kashastan, Korea, Läti, Leedu, Moldova, Makedoonia, Norra, Poola, Rumeenia, Venemaa, Sloveenia, Serbia, Slovakkia, Rootsi, Türgi, Ukraina, USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles