Rein Pill jahib Varssavis Kesk-Euroopa takistussõidu liiga kolmandat kohta

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pill ja A Brok.
Rein Pill ja A Brok. Foto: Celin Lannusalu

Täna. 24. veebruaril Varssavis peetud Kesk-Euroopa takistussõidu liiga finaali teise osavõistluse järel lahutab Rein Pilli liiga kolmandast kohast vaid kaks punkti. Teda edestab napilt Maria Bibikova, liidriks tõusis Dawid Kubiak, teine on Gabor Szabo  jr.

Rein Pill ja A Brok lõpetasid tänase 150 cm kõrguste takistustega parkuuri nelja karistuspunktiga, jäädes esimesena välja ümberhüpete voorust. Sõidu arvestuses tagas kiire raja läbimine aga neile 13. auhinnalise koha ning liiga arvestuses kaheksanda koha eest 9 punkti. Täpsustatud andmetel kogus Pill eile 8 punkti ja nüüd on tal neid meie arvestuse järgi kokku 69, kui eile ja täna punktidele mitte jõudnud noor venelanna Maria Bibikova omab neid 71. Meie sportlase lähimatest konkurentidest langes Bibikova täna välja, Andis Varna lõpetas kaheksa karistuspunktiga, mis liiga arvestuses lisas kolm punkti (sõidus 24. koht), seega kokku on tal punkte 64.

Finaali teise osavõistluse võidu võttis aga poolakate esinumber Jaroslaw Skrzyczynski hobusega Chacclana, mis tõstab tuntud poolaka samuti favoriitide hulka. Mäletatavasti tuli ka kaks aastat tagasi Skrzyczynski finaalis justkui eikuskilt kolme parima hulka ja üllatada võib ta ka tänavu. Tema kaasmaalane Dawid Kubiak kogus täna liiga kolmanda koha punktid, lõpetades sõidu arvestuses viiendana, saades 15 punkti ja tõusis punktisummaga 91 liidriks. Eile ainuliidriks tõusnud ungarlane Szabo jäi täna koheselt Rein Pilli taha ja lisas oma punktisummale 8, mis teeb kokku 89 ja annab teise koha. Kolmas on endiselt 71 punktiga Bibikova, neljas, nagu juba mainitud, 69 punktiga Pill.

Meie sportlastest osales liiga finaali teises osavõistluses veel Gunnar Klettenberg hobusega Traffic, lõpetades viie karistuspunktiga 23. kohal.

Järgmine sõit peetakse pühapäeval, kui 155 cm kõrguses ümberhüpetega parkuuris, kus jagatakse topeltpunkte ja selgub lõplikult kolmik, kes meie liigast lunastab pileti Ühendriikides toimuvasse maailma finaali. Endiselt on põhjust Rein Pillile tõsiselt pöialt hoida!

Varssavi tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles