Kaarel Nurmsalu jäi MMil pidama esimesse vooru, MM-tiitli võitis austerlane (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lahtis peetaval suusaalade MMil sai ainsa eestlasena suusahüpetes normaalmäe lõppvõistlusele jõudnud Kaarel Nurmsalu 50 võistleja seas 48. koha. Eestlane hüppas täpselt 83 meetrit, mille eest teenis 97,8 punkti. Teise vooru pääsemiseks oleks pidanud ta esimeses voorus hüppama 30 parema sekka.

Maailmameistriks tuli avavoorus (99,5 m) parima hüppe teinud austerlane Stefan Kraft, kes sai kahe vooru kokkuvõttes kirja 270,8 punkti. Hõbemedali teenis sakslane Andreas Wellinger (268,7 punkti) ning poodiumi viimase astme hõivas samuti sakslane Markus Eisenbichler 263,6 punktiga.

Enne võistlust:

Suusahüppaja Kaarel Nurmsalu hüppas Lahti MMi normaalmäe võistluse kvalifikatsioonis eile 82,5 meetri kaugusele ning pääses viimasena tänasele lõppvõistlusele. Enne hüpet elas ta üle aga äreva momendi.

«Mulle anti tornis alguses disklahv. Nad mõõdavad kombinesooni hargivahe kõrgust maapinnast ja kui see liiga madal on, siis võtavad maha. Ma ütlesin, et mul peab olema kõrgus vähemalt 82 cm ja mul on praegu 82,5 cm. Mõõtja ta vaatas hoopis järgmise mehe mõõtu, kelle number oli 83 ja hakkas alguses selgitama, et ma ei saagi hüppama minna. Enne mind võeti juba kolm meest maha, MMil on kontroll ikka väga kõva,» meenutas Nurmsalu hüppetornis toimunut.

Neljapäeval kurtis Nurmsalu, et organism pole hiljutisest Aasia turneest taastunud ja ainevahetus ei tööta. «Homme (täna - toim) olen juba korras. Enne kvalifikatsiooni jõudsid soolikad ka Euroopasse ja öösel oli korralik uni. Täna (eile - toim) tuli lihtsalt kvalifikatsioonist läbi saada. Tuulega üldse ei vedanud, tuli päeva üks suuremaid tagantuuli. Küll homme (täna - toim) tuleb mulle hoopis päeva parim tuul,» selgitas ta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles