Lahti MM: Björgen krooniti maailmameistriks, Pärmäkoski hullutas kümneid tuhandeid fänne

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lahtis toimuval suusaalade MMil oli täna esmalt kavas naiste 7,5 km + 7,5 km suusavahetusega sõit, mille võitis norralanna Marit Björgen. Hinnanguliselt 30 000 fänni ees tegi suurepärase esituse soomlanna Krista Pärmäkoski, kes püsis suurfavoriidi kannul kuni viimase tõusunukini, aga pidi leppima siiski teise kohaga.

Björgeni võiduaeg oli 37.57,5, Pärmäkoski kaotas talle 4,8 sekundiga ning pronksmedali sai kaela rootslanna Charlotte Kalla (+32,0). Pisut üllatuslikult tuli neljandaks Šveitsi esindaja Nathalie von Siebenthal, aga reaalset medalilootust tal ei olnud, sest Kallast jäi ta maha enam kui poole minutiga. MK-sarja üldliider Heidi Weng piirdus täna viienda kohaga.

Eestlannasid stardis ei olnud. Vaata lõplikku paremusjärjestust SIIT!

Eelmisel aastal pärast poja sündi tippsporti naasnud 36-aastane Björgen on nüüd maailmameistriks tulnud lausa 15 korral, lisaks on tal ette näidata viis hõbedat ja kolm pronksi. Murdmaasuusatajatest pole rohkem MM-tiitleid kellelgi - Jelena Välbe jäi pidama 14 MM-kulla peal. Meestest on edukaim Björgeni kaasmaalane Petter Northug 13 kullaga.

Björgenist 10 aastat noorem Pärmäkoski (neiupõlvenimega Lähteenmäki) teenis elu esimese individuaalse MM-medali. Varasemad neli autasu on ta saanud kas teatesõidust või paarissprindist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles