Skandaalne Iversen jäeti Lahti 15 km sõiduks Norra koondisest välja (3)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Iversen kukkus ka Lahti MMi individuaalsprindis.
Emil Iversen kukkus ka Lahti MMi individuaalsprindis. Foto: Alexei Danichev/Sputnik/Scanpix

Pühapäeval Lahti MMil murdmaasuusatamise paarissprindi finiši eel kukkunud ja selle tulemusel nii Norra kui Soome kullavõimalused hävitanud norralane Emil Iversen ei pääse Norra treenerite otsusega homme sõidetavale 15 km eraldistardist klassikadistantsile, kirjutas väljaanne VG.

25-aastane Iversen kukkus ka Lahti MMi individuaalsprindis, kui tema teekond lõppes poolfinaalis. Kuigi pärast paarissprindi fopaad tahtis Iversen esimese emotsiooni pealt Lahtist ära sõita, siis pühapäeva õhtul teatas norralane, et soovib kaasa teha nii 15 km distantsil kui 4x10 km teatesõidus.

Iversen on üks väheseid norralasi, kes on sel hooajal 15 km klassikasõidus poodiumile jõudnud - novembri lõpus sai ta Kuusamos teise koha. Võidu võttis soomlane Iivo Niskanen, kelle Iversen pühapäeval maha niitis. Poolteist nädalat tagasi piirdus Iversen Otepääl samal distantsil 12. kohaga.

Kui haigus kedagi rajalt maha ei võta, esindavad 15 km klassikasõidus Norrat üks suurfavoriite Martin Johnsrud Sundby, 20-aastane komeet Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth ja Niklas Dyrhaug.

VG andmetel ei lähe homme starti ka venelane Sergei Ustjugov, kes on Lahtist võitnud kaks kulda ja ühe hõbeda. Ustjugov hoiab padruneid reedeseks teatesõiduks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles