Balta suurte võistluste eel üle ei mõtle, sest teab, milleks võimeline on

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: EKJL

KERGEJÕUSTIK. Ksenija Balta tuli Belgradi sise-EMile teadmisega, et ei saa võistlusareeni enne kvalifikatsiooni proovida. Kuigi Kombank Arena nimeline saal on enne tiitlivõistlust just kergejõustiku jaoks kohandatud ja põrand seetõttu tavapärasest tunduvalt vetruvam, ei näe Balta selles probleemi. Tal on 2009. aasta Torino sise-EMilt niisugusel areenil võistlemise kogemus. Ja see lõppes kuldmedaliga ning senini püsiva isikliku rekordi 6.87ga.

«Ma ise valisin saabumiseks sellise kuupäeva ja olin arvestanud, et ei saa peaareenil treenida. Mul on sellisel kattel tegelikult mitmeid kogemusi ja see ei ole probleem,» ütleb Balta, keda segas enne EMi külmetushaigus. «Olen võtnud üks päev korraga, teen trenni nagu ikka ja tahan kehasse mõnusa toonuse saada ning siis võistluspäeval võistelda.»

Oluliste mõõduvõttude eel Balta oma pead pingetega ei vaeva ja lennureisidel püüab liigset keskendumist pigem vältida. «Mulle meeldib inimestega suhelda ja igapäevastest asjadest rääkida. Lennujaamas käin poodides uudistamas, ei ole mingisugust suurt mõtlemist, et mis nüüd saab. Olen juba nii kogenud, et lähen üsna rahulikult kohale,» räägib sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles