Rosenberg: need kaks päeva olid vaimne võitlus iseendaga

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rosenberg Belgradi seitsmevõistlusel.
Kristjan Rosenberg Belgradi seitsmevõistlusel. Foto: Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/Scanpix

Kristjan Rosenberg lõpetas Belgradis toimunud kergejõustiku sise-EMi seitsmevõistluses 11. kohaga (5846 punkti). Pidevalt esikümnes püsinud eestlasele sai lõppkoha seisukohast saatuslikuks 1000 m jooks.

Viimane ala kulges eestlase jaoks ülimalt raskelt, ajaks tuli 2.54,25. «Jalad olid täiesti kinni, sellist asja pole mul varem olnud. Ei tea, kas jõin liiga vähe vedelikku või mis,» kommenteeris ta viimast ala.

«Need kaks päeva olid pigem vaimne võitlus iseendaga. Mitmevõistluses tulebki halvad tulemused kiirelt ära unustada ja uuele alale keskenduda. See võistlus tegi mind veel näljasemaks, kui tõkkejooksu ja kaugushüppe ka korda saan, võib minust isegi asja saada,» sõnas sportlane.

Võimsas hoos oli aga suurfavoriit, prantslane Kevin Mayer, kes võitis kulla 6479 punktiga, mis on seni Roman Šebrle nimele kuulunud Euroopa rekordi (6438) purustamine. «Ma polnud tegelikult väga heas vormis, aga keskendusin maksimaalselt. Olen väga õnnelik, et Šebrle rekordi üle lõin, austan teda väga,» ütles võidumees. Hõbe läks 6227 silmaga hispaalasele Jorge Urenale ja pronks 6110 punktiga tšehh Adam Sebastian Helceletile.

Tabloo

Kergejõustik

Sise-EM, Belgrad

Kristjan Rosenberg

11. koht, 5846 punkti (isiklik rekord on 5986)

60 m jooks: 7,04

Kaugushüpe: 7.06

Kuulitõuge: 14.08 (isiklik rekord)

Kõrgushüpe: 2.13 (alavõit, isikliku rekordi kordamine)

60 m tõkkejooks: 8,50

Teivashüpe: 5.00 (isiklik rekord)

1000 m jooks: 2.54,25

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles