Teadlikke riske võttev Balta on sama tugev kui varem

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta Belgradi EMi viienda koha üle pettunud ei olnud.
Ksenija Balta Belgradi EMi viienda koha üle pettunud ei olnud. Foto: MARKO DJURICA/REUTERS

Ei ühtegi võistlushüpet sisehooajal, ei ühtegi trenni Euroopa sisemeistrivõistluste võistlusrajal, ometi pääses Ksenija Balta Belgradi EMi kaugushüppe eelvõistlusel finaali väga (enese)kindlalt. Ja kuigi finaalis sai ta kuuest katsest tulemuse kirja vaid kahel – 6.79 andis viienda koha – kinnitas Balta, et on tehtud valikutega rahul ning füüsiliselt ja tehniliselt oma võimete tipule väga lähedal.

Balta astus finaali kaks esimest katset üle, kolmandal sai kirja 5.59. Neljas taas üle. Viiendal kandus hüpe aga 6.79ni ning ta kerkis viiendaks, treener Andrei Nazarov oli esimest korda finaalis oma hoolealusega rahul ja näitas seda ka Baltale kahe ülestõstetud pöidlaga. Kuues ja ühtlasi viimane katse oli aga taas üle astutud ja nii tuli leppida viienda kohaga.

Balta kinnitas pärast finaali murelike nägudega Eesti ajakirjanikele, et pettumust ta ei tunne. «Ei, pettunud ei saa olla. Väga hästi on kõik. Täitsin oma teise suure eesmärgi jõuda finaali (täitis tulemusega ka Londoni MMi normi-toim) ja tulemusega olen rahul. Esikolmikusse pürgimine oli täna ... no ma ei hakka ütlemagi... Samas lähen alati võistlema kõrgete eesmärkidega, peab olema soov kõigile ära panna,» ütles ta esimese hooga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles