Meistrite liiga päevik: FC Barcelona võimatu missioon

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona vajab imeliseks tagasitulekuks Lionel Messi (vasakul) ja Neymar suurepärast mängu.
FC Barcelona vajab imeliseks tagasitulekuks Lionel Messi (vasakul) ja Neymar suurepärast mängu. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaalide avamängude suurima jahmatuse kutsus kindlasti esile FC Barcelona 0:4 kaotus võõrsil PSG-le. Londoni Arsenal sai samuti nelja väravaga nahutada, kuid nende 1:5 allajäämine Müncheni Bayernile ei olnud ajalugu teades just suur üllatus. Barcelona häving hämmastas aga paljusid. 

Praeguseks tundub, et Kataloonia suurklubi on 14. veebruaril saadud suure kaotuse unustada suutnud ning täna valmis revanšiks. Kui mõni klubi on Meistrite liigas võimeline suuri kaotusi ümber pöörama, siis tuleb vaadata just Barcelona võimeka ründeliini poole. PSG 4:0 võidu järel räägiti igal pool õigustatult, et Prantsusmaa suurklubi peatreener Unay Emery pani oma kolleegi Luis Enrique puhtalt selili ja suutis ta taktikaliselt selgelt üle mängida.

Toonase šoki järel on Barcelona suutnud end aga väga kiiresti koguda ja koduliigas on seejärel nähtud ainult võite. Teiste seas alistati võõrsil 2:1 Madridi Atletico, kuid eriti tähelepanelikult tasub meenutada, mis juhtus Hispaania liiga kahes viimases voorus. Barcelona, kel on PSG vastu suureskoorilist võitu vaja, on kodustel meistrivõistlustel viimasel ajal hoolsalt väravate löömist harjutanud: 1. märtsil alistati 6:1 Sporting Gijon ja 4. märtsil 5:0 Celta de Vigo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles