Kontaveit sai USA tippturniiril muljetavaldava võidu ja jõudis põhiturniirile

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Anett Kontaveit alistas USAs peetava maineka Indian Wellsi tenniseturniiri kvalifikatsiooni teises ringis ülikindlalt bulgaarlanna Sesil Karatantševa ja jõudis põhiturniirile.

Maailma edetabelis 125. kohal olev Kontaveit võitis 27-aastast Karatantševat 6:1, 6:2. Kohtumine kestis vaid 45 minutit. Karatantševa on praegu WTA edetabelis 219. kohal, kuid on ka olnud nii kõrgel kui 35. tabelireal.

Kontaveit lõi mängus ühe serviässa ja tegi kaks topeltviga, kuid bulgaarlanna arvele kogunes topeltvigu tervelt 12. Üheksast murdepallist realiseeris Kontaveit viis, korra suutis Karatantševa ka tema servi murda. Eestlanna esimese servi õnnestumisprotsent oli 60, Karatantševal aga vaid 35.

Põhiturniiri avaringis läheb Kontaveit vastamisi jaapanlanna Misaki Doiga, kes on maailma edetabelis 47. kohal. Varem pole 21-aastane Kontaveit ja temast neli aastat varem jaapanlanna kohtunud. Võitjat ootab teises ringis maailma edetabelis 21. kohal olev venelanna Anastasia Pavljutšenkova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles