FIFA president: Trump võib ohustada jalgpalli MMi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: CARLOS BARRIA/Scanpix

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) president Gianni Infantino teatas, et kui USA uus president Donald Trump ei muuda meelt oma hiljutise keelu asjus, võib ohtu sattuda Ameerika Ühendriikide võimalus võõrustada 2026. aasta MMi.

Kuigi hetkel ei ole veel kindel, millised riigid 2026. aasta MMi korraldusõigust taotlevad, peetakse USAd üheks väga võimalikuks kandidaadiks. Paraku võivad ameeriklased aga MMist oma suu puhtaks pühkida, kui Trump ei muuda oma hiljutist keeldu, mille järgi ei tohi USAsse siseneda inimesed, kes on päris Iraanist, Süüriast, Somaaliast, Sudaanist, Jeemenist ning Liibüast.

«Meeskonnad, kes MMile kvalifitseeruvad, peavad olema võimelised sisenema riiki, kus MM toimub, muidu see turniir jääks ära. See on päevselge ja nõuded selleks saavad olema ka selged,» rääkis tekkinud olukorrast FIFA president Infantino. «Nõuete esitamise järel saab iga riik otsustada, kas nad tahavad osaleda korraldajamaaks kandideerimisel või mitte,» andis Infantino mõista, et kui USA värsket keeldu ei muuda, võivad nad küll kandideerida, kuid FIFA neid valida ei kavatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles