Piltuudis: Volkswagen päästis teelt välja sõitnud Meeke'ile rallivõidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiir pealtvaatajate parklas ei röövinud Kris Meeke'ilt võitu.
Tiir pealtvaatajate parklas ei röövinud Kris Meeke'ilt võitu. Foto: Twitter / WRC

Autoralli MM-sarja Mehhiko etapi viimasel kiiruskatsel kilomeetrijagu enne finišit teelt välja sõitnud, ent rajale tagasi pääsenud ja lõpuks ikkagi võidu võtnud Kris Meeke võib pääsemise eest tänada esiteks kõrgemaid jõude, teiseks aga... Volkswagenit.

Nimelt tabas Meeke'i Citroën kiires paremkurvis teelt välja kaldudes ühe pealtvaataja autot, teeäärses parklas seisnud Volkswagen Passat CC-d. Ilma selle kontaktita oleks Citroën ülisuure tõenäosusega üle katuse rullunud ja Meeke võinuks esikohast suu puhtaks pühkida. Nüüd aga pääses ta pärast parklas autode vahel tiirutamist kiirelt rajale tagasi, jõuds finišisse ja edestas Sebastien Ogier'd lõpuks 13,8 sekundiga.

«Olen väga-väga õnnelik poiss. See on kahtlemata üks viis rallit lõpetada, aga tänan jumalat, et midagi hullu ei juhtunud,» rääkis näost valge Meeke pärast katse lõpetamist, olles enne veendunud, et suutis tõepoolest esikoha säilitada. Irvhambad asusid aga otsekohe rääkima, kuidas Volkswagen mõjutab MM-rallide lõpptulemusi isegi pärast sarjast lahkumist...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles